Valokuvatorstain säännöt


 Photo: Henkster


1. Valokuvatorstai on valokuvaamisesta kiinnostuneiden ja blogeissaan valokuvia julkaisevien kohtauspaikka.

2. Valokuvatorstai esittää viikoittain osanottajille haasteita, tai inspiksiä kuvien ottamiseen. Osallistujat voivat ehdottaa mieleisiään aiheita.

3. Valokuvatorstaihin osallistujat osallistuvat viikoittaisiin haasteisin vain itse ottamillaan kuvilla. Tekijänoikeuksia on kunnioitettava. Esimerkiksi sukulaisen tai ystävän ottamat kuvat eivät käy, vaikka niiden julkaisemiseen olisi lupakin. Jos kuvaa toisen tekemää taideteosta, uutiskuvaa, mainosta tai muuta valmista kuvaa, kuvassa pitäisi olla myös jotain uutta sisältöä. Pelkkä kuvan tekninen kopioiminen ei siis tee siitä omaa, vaikka kopioinnissa olisikin käytetty apuna pelkästään kameraa.

4. Haluamme innostaa osallistujia ottamaan uusia kuvia, mutta arkistostakin kaivetuilla aarteilla saa osallistua. Kuvien normaali käsittely on sallittua - samoin periaatteessa myös varsinainen kuvamanipulaatio. Jälkimmäisestä on kuitenkin kohteliasta kertoa kuvan yhteydessä.

5. Otathan huomioon myös kuvissasi näkyvät ihmiset. Kaikki eivät välttämättä halua esiintyä verkossa julkisesti omilla kasvoillaan.

6. Kun kuvaaja osallistuu viikon haasteeseen, hän julkaisee valokuvansa omassa blogissaan ja jättää staattisen linkin valokuvatorstaihin annettujen ohjeiden mukaisesti.

7. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenteissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Ylläpito voi poistaa linkit, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti. Valokuvatorstain kautta ei ole sallittua julkaista materiaalia, joka rikkoo Suomen lakeja tai joka pyrkii pelkästään mainostamaan jotain kaupallista tuotetta.

8. Sääntöihin saattaa tulla muutoksia tai lisäyksiä. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan blogin etusivulla.